top of page
Search

Viimeinen työpäivä

Kaksi viikkoa hankevierailuja ja blogikirjoituksia takana. Aika on kulunut nopesti, varsinkin kun lähes joka päivä oli kyläily johonkin kohteeseen. Tämä on siis viimeinen postaukseni Ykkösakselin blogissa. Tässä päivityksessä käyn lyhyesti läpi viime viikkojen vierailuja ja omia ajatuksiani.


Ensimmäinen kohde oli Leppäkorpi, missä tutustuimme kylätaloon ja laavuun. Tämä oli ensimmäinen katseeni yhdistystoimintaan, mitä Ykkösakseli tukee. Retki oli myös ensimmäine kerta, kun minun piti ottaa muistiinpanoja blogia varten. Itse vierailu oli mukava ja liikunnallinen, sekä oiva johdanto tuleville vierailuille.


Seuraavana päivänä menimme Kiskoon tarkastaan vastakunnostetun kylätalon Järvelässä. Talon lisäksi pihapaviljonki oli kunnostettu ja sauna maalattu. Kylätalo on hienolla paikalla järven rannalla, ja mitä parhain paikka juhannuksen viettoon. Harmi vain, että juhannus oli tänä vuonna niin lämmin, että kokkoa ei saanut sytyttää.


Torstaina suuntasimme Karjalohjalle, missä toimii kylätalo Kehrä. Kehrän toiminta on hyvin monipuolista, mikä näkyy eri kursseina ja kuntoutustoimintana. Leader-hankkeiden tarkoitus oli tehdä talosta hieno kyläkeskus ja lisätä yhteistoimintaa kylässä. Asukkaiden toiveet otettiin huomioon kyselyllä, jonka pohjalta kylää aloitettiin parantaa. Hankkeisiin on mennyt valtavasti työtä, mutta lopputulos on loistava ja tämä oli yksi lempivierailuistani.


Seuraavalla viikolla kävimme kahdessa kohteessa yritysvierailuilla. Ensimmäisenä vuorossa oli Nuuksion Taika, joka järjestää elämyspalveluita. Esimerkiksi teemalliset pidot kuuluvat valikoimaan. Ykkösakseli on ollut mukana uuden juhlatilan, Wäinölän, rahoituksessa. Wäinölässä on mitä loistavin tunnelma ja siinä on historian kaikua.


St. Paul's Sound on musiikkiliike, joka erikoistuu äänentoistoon. Nyt jo 30 vuotta vanha yritys haki Leader-rahoitusta parantaakseen toimistotiloja ja saadakseen tuotteita paremmin esille. Uudet kalusteen ja lava olivat hankkeen lopputulos. St. Paul's Sound on kattava ja asiatunteva liike, mikä näkyy korkeana asiakastyytyväisyytenä.


Tiistapäivä oli sateinen, kun menimme Perniöön katsomaan PEU:n majaa. Majan luota alkaa ulkoilureittejä ja sen pihalla voi harrastaa vaikka jalkapalloa. Mikäli lunta riittää, voi majalla talvisin hiihtää tai mennä pulkkamäkeen. Ykkösakselin rahoituksen avulla majaan asennettiin kaksi ilmalämpöpumppua ja uudet patterit. Nyt talo on paljon viihtyisämpi.


Toinen päivän kohteistä oli Teijolla, minne on rakennettu keittokatos Ykkösakselin tuella. Katos on oivalla paikalla retkeilijöille. Kaikki saavat käyttää katosta, mutta yleistä varovaisuutta on syytä harjoittaa palojen estämiseksi.


Keskiviikkokin oli varsin sateinen, mutt se ei estänyt meitä tutustumasta Virho ry:n toimintaan Karkkilassa. Yhdistyksen tavoite on parantaa virtavesien tilaa ja tässä tapauksessa taimenen lisääntymismahdollsiuuksia. Tämä onnistuu laittamalla sopiviin paikkoihin soraa, johon taimen voi kutea. Virho ry:n toiminta on erittäin tärkeää luonnon kannalta, joten on hienoa että Ykköakseli voi rahoittaa sen toimintaa.


Viimeinen kohde oli Tuohitun kyläyhdistyksen kylätalo nimeltään Tuohikoto. Vanhassa koulurakennuksessa tapahtuu paljon, kuten liikuntaa ja yritystoimintaa. Yhdistys tunnetaan varsinkin itsetehdyistä tuotteistaan, kuten hilloista. Talon pihalla järjestetään myös paljon tapahtumia, kuten pihatori, missä yhdisty myy tuotteitaan. Tuohikoto oli toinen lempikohteistani.


Kaiken kaikkiaan tämä kahde viikon pesti oli mukavaa vaihtelua joka päiväseen elämään. Oli mukavaa nähdä meno lähikylissä, joista monessa en ollut koskaa ennen käynyt. Sain nähdä monenlaista toimintaa kylie viihtyvyyden lisäämiseksi. Olen iloinen, että sain tällaisen mahdollisuuden tutustua näihin kyliin ja yrityksiin.








21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page