top of page
Search

Luonnonläheisillä hankevierailuilla

Päivän hankevierailut kohdistuivat Salon eteläisiin alueisiin, Perniöön ja Teijoon. Päivä oli sateinen, mikä oli mukavaa vaihtelua viime viikon helteille. Vaikka päivä olikin synkänpuoleinen, olivat vierailut hyvin mukavia ja lämminhenkisiä.


Ensimmäinen päivän kohteistä oli Perniön Urheilijoiden maja. Majan ympäristössä on useita luontoreittejä, jotka on merkitty selvästi eri värein, joten jokaisen on helppo valita ja seurata sopivaa reittiä. Matkan varrella on myös kysymyksiä, joiden vastaukset löytyvät reittien lopusta. Luontopolkuja on myös levennetty kävelyn helpottamiseksi. Itse PEU:n majassa on myös tehty uudistuksia. Valaisimet ja patterit on uusittu ja majassa on nykyään kaksi uutta ilmalämpöpumppua. Näiden hankintaan Ykkösakseli oli myöntänyt tukea 50% hankintojen hinnasta. Majalla pidetään yllä harrastustoimintaa, kuten jalkapalloa, koripalloa, lentopalloa, yleisurheilua ja sään salliessa myös hiihtoa. Viime talvena ei paljon hiihdelty, mutta toivottavasti ensi talvi on tarpeeksi luminen. Majan lähellä on lisäksi pulkkailuun tarkoitettu mäki, joten luminen talvi olisi mitä parhain. Majassa on lämmin tunnelma, mikä korostui viileänä sadepäivänä huomattavasti.



Toinen kohde oli Teijolla. Meren rantaan oli rakennettu keittokatos kyläyhdistyksen maille. Alueella rakennettiin myös kompostori ja puusee. Ykkösakseli oli mukana näiden rakennusten rahoituksessa. Katos on kaikkien käytössä, eikä sitä tarvitse vuokrata; kunhan omat roska siivotaan pois, niin kaikki ovat tyytyväisiä. Katoksessa on tulisija, jonka käytössä pitää harjoittaa varovaisuutta, varsinkin kuumina ja kuivina kesäpäivinä. Meren rannassa on laituri, johon mahtuu pieni vene. Vesi on rannan kohdalla syvää, vaikka ensisilmäyksellä se ei siltä näyttäisi. Keittokatos on lähellä luontoa ja muutenkin hienolla paikalla, jonne on mukava pysähtyä vaikkapa pienen retken aikana. On hyvä, että tällaisia paikkoja on tarjolla kaikille.





23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page