top of page
Search

Kesäsomettajan viides päivä

Updated: Jul 5, 2019

Eilen nautittiin Oripään messutunnelmasta OKRA-messuilla. Vaikka kyseessä olikin avauspäivä, ihmisiä oli silti paikalla paljon jo varhain. Avauspäivän aikana messuilla vieraili yhteensä 16 730 ihmistä. OKRA-messut Oripään lentokentällä ovat peräisin vuodelta 1980.

Näyttelyn avasi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ohjelmalavalla klo 12.00. Heti alkuun hän kiitti kutsusta avaamaan messuja. "OKRA on totisesti aito ja elinvoimainen maatalousnäyttely", Jari kehui. Hän kertoi olevansa hyvin ylpeä suomalaisesta puhtaasta ruuasta ja että tänä vuonna on odotettavissa hyvä kasvukausi. Ministeri Leppä myös painotti ilmastonmuutoksen olevan vakava asia ja kuinka kestävästi tuotettu ruoka on kannattavaa sekä ilmastolle että tuottajalle. Lopuksi hän toivottaa antoisaa näyttelyä ja hyvää satokautta kaikille.

Haloo maaseudun käytössä on kaarihalli 450, jossa sijaitsi myös Ykkösakselin piste. Hallissa toimi myös mm. maaseutuverkosto ja ELY-keskus. Peltojen kipsikäsittelyä minulle esitteli Maija Salmiovirta. Maaseutuverkosto esittelee Tulevaisuuden tuottajat -työryhmää. Kuvassa Menna Rantala ja Juho Lapatto. Hallissa on myös mielenkiintoinen Jos lehmät puhuisivat -näyttely. Näyttely on MTK Varsinais Suomen on kokoama. Hallin ohjelmassa oli myös haastatteluja.

Messut olivat mielenkiintoiset, kun näki asioita laidasta. Esimerkiksi pärekonetta ei näe kovin usein. Päivän aikana tuuli paljon ja joka paikka oli loppupäivästä täynnä hiekkaa ja pölyä. OKRA jatkuu vielä lauantainakin. Ykkösakseli on vielä tänään mukana. Tässä vielä tuulisia tunnelmia eiliseltä.

Ensimmäisessä kuvassa on pärekone.


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page