top of page
Search

Kesäsomettajan toinen päivä

Tänään tutustuin tarkemmin Leader-toimintaan. Leader on toimintatapa, jossa hankkeiden valmistelu ja päätösvalta on tavallisilla ihmisillä, kotiseutunsa parhailla asiantuntijoilla.

Vaikka Ykkösakseli tekeekin yhteistyötä myös paljon naapuritoimijoiden kanssa, on paikallisten toimijoiden verkosto tärkein. Mielestäni rahoituksen tuominen tavallisten ihmisten ulottuville on hyvä idea, koska ketkä muka tuntisi kotiseutunsa paremmin kuin itse asukkaat. Toimintamalli on lähtöisin EU:sta ja on toiminut Suomessa jo yli 20 vuotta. Yksinkertaisesti Leader on rahoitusta, neuvontaa ja toimintaa paikkakunnan parhaaksi.


Vierailin myös Haloo maaseudun ja Uudenmaanseudun sivuilla. Haloo maaseutu on Varsinais-Suomen maaseudun viestintäkanava ja vastaavasti Uusimaaseutu Uudenmaan. Löysin paljon iloisia uutisia tapahtumista ja ihmisistä, joiden esimerkiksi panimo- tai leipomotoimintaa on saatu alkuun juuri Leader-toiminnan avulla. Ykkösakseli on myöntänyt rahoitusta 3,9 miljoonaa euroa 120 hankkeelle vuosina 2014 - 2020. Hanketukea kannattaa hyödyntää.


Alla olevassa kuvassa on minun lisäkseni Ykkösakselin Suomusjärven kolme vakituista työntekijää. Maarit Teuri on toiminnanjohtaja. Jaana Joutsen ja Anu Pekanniemi ovat hankeneuvojia.

Kuvassa (vas.) Maarit, Juha, Jaana ja Anu

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page