top of page
Search

Kesäsomettajan kolmas päivä

Eilen oli kolmas päiväni ja ohjelmassa oli kylttien viemistä valmistuneille hankekohteille. Kaikki hankkeet olivat yleishyödyllisiä ja oli mielenkiintoista päästä näkemään, että mitä rahoituksella on saatu aikaan. Päivä oli mukava ja vieraillimme kuudessa erilaisessa kohteessa.


Ensimmäinen vierailumme kohde oli Vesikansan maamiesseuran yhdistystalo. Meitä oli vastassa seuran puheenjohtaja Erkki Junttila. 650 asukkaan Vesikansan kylä on saanut nimensä siitä, että ennen teitä ja ajoneuvoja he kulkivat paljon vesillä. Itse rakennukseen oli tehty Leader-rahoituksella kattoremontti. Mäen päällä sijaitseva rakennus on vaikuttava näky sisältä ja ulkoa. Kyltin vastaanottivat Erkin lisäksi myös Arto Ahlgren.


Toinen kohde oli Lieviön seuratalo. Lieviössä oli tehty sähköremonttia ja mm. ilmalämpöpumppuja ja jääkaappia on uusittu. Vastassa meitä oli Paavo Virtanen Lieviön pienviljelijäyhdistyksestä. Ykkösakselin Jaana ja Anu vaikuttuivat salin seinistä, mitkä olivat raakalautaa. Seuratalo on käyttöönotettu 1950. Keskimmäisessa kuvassa Paavo vastaanottaa kyltin.

Kolmas ja viimeinen kohde ennen ruokapaussia oli Läkijärven koiraurheiluhalli eli Lägi-Areena. Leader-rahoituksen avulla halliin on laitettu tekonurmi. Vanha pohja oli kivituhkaa ja nyt se on tasoitettuna tekonurmen alla. Tekonurmella ei ole kumiruohetta kuten jalkapallokentillä vaan luonnonkorkkirouhetta. Halli on vain viisi vuotta vanha. Pääsimme myös seuraamaan nuoren innokkaan koiran harjoittelua. Kyltin vastaanotti Satu Pihlajamäki.

Ruokatauon jälkeen suuntasimme neljänteen kohteeseen Nummentaustan koirapuistoon Lohjalla. Leader-rahoituksella koirapuisto on noussut tyhjästä. Puistossa on pienille ja isoille koirille omat aitaukset. Aitausten ovilla on "aulat", joiden pitäisi vaikeuttaa koirien karkaamista. Noin 200 jäsenen asukasyhdistys halusi kehittää koirapuistolla alueen yhteistoimintaa. Puisto on kolme vuotta vanha. Kyltin vastaanotti Taina Friberg ja hänen Turre koiransa.

Seuraava kohde oli eniten minun mieleeni. Kävimme Lohjan seudun moottorikerhon hallilla. Sinne oli tehty sisätilojen remonttia ja uudet suihku- ja saunatilat olivat hienot. Hallin vieressä on motocross-ratoja. Moottorikerholla on paljon nuoria jäseniä. Jotkut aloittavat jo 3-vuotiaina. Kerho on 52 vuotta vanha. Kyltin vastaanottivat Esko ja Sari Mustonen.

Päivän viimeinen kohde oli Karjalohjan veneilijät. Leader-rahoitusta on myönnetty sataman laajennus- ja kunnostustöihin. Veneen laskuramppia on laajennettu ja laiturin päässä on uusi kymmenen metrin pidennys. Presidentti Tarja Halonen on lahjoittanut soutuveneen kerholle. Kyltin vastaanottivat Karjalohjan veneilijöiden puheenjohtaja Ilmo Pyyhtiä ja kiinteistövastaava Erkki Manninen. Erkki opasti meitä kierroksella.


38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page